Talentontwikkeling: aan de juiste knoppen draaien

 Talentontwikkeling: aan de juiste knoppen draaien

vrijdag 10 mei 2019 - Viktor Steijger

Vorige keer hebben we kennisgemaakt met het nut en de noodzaak van talentontwikkeling. Want alleen het gezegend zijn met talent betekent weinig als je er niet mee aan de slag gaat. Zo heb je een goede motivatie, grondhouding en energie nodig én zul je een omgeving moeten vinden waarin talent kan bloeien. Wij leggen je graag uit hoe je aan de juiste knoppen kunt draaien.

Koester talent

"Als iemand op de juiste wijze wordt geleid en goed wordt behandeld, is zelfs je eenvoudigste soldaat in staat buitengewoon moedige daden en grote successen te behalen"

~ Majoor Richard (Dick) Winters, Easy Company (uit: Band of Brothers)

 

Talent is iets waar je heel erg goed in bent en wat je buitengewoon makkelijk af gaat. Maar zonder het koesteren van dit talent, zal het nooit écht tot bloei komen. Bij talentmanagement gaat het dan ook niet alleen om het ontdekken van talent, maar ook om het binden, bloeien en afvloeien ervan.

Talentontwikkeling volgens het KNOP-model

Wij helpen organisaties met het ontwikkelen en managen van talent volgens het KNOP-model:

 

KNOP1.gif

Bron: Your company’s got talent – talent in goede banen leiden (Steijger, Steijger, Steijger, 2010)

 

Wij geloven dat talent tot wasdom komt in de vorm van prestaties en plezier (werkgeluk). Dit is het resultaat van de K-knop (talent en gedrag), de N-knop (motivatie) en de O-knop (omgeving & omstandigheden). Door te investeren in deze knoppen, kun je talent verder ontwikkelen.

Zo zal er niet alleen aan vaardigheden gewerkt moeten worden, maar ook aan de motivatie en randvoorwaarden binnen de organisatie. De sportwereld biedt ons hiervan twee prachtige, tegengestelde voorbeelden.

Talents are made, not born

Bij Formule 1-coureur Max Verstappen zien we zeer hoge scores in de KNOP-formule. Max is een begenadigd talent met onverschrokken lef. Hij stuurt laat in, remt laat en is uiterst besluitvaardig met inhaalacties. Daarnaast heeft hij een buitengewoon ruimtelijk inzicht, vertoont hij extreem goede stuurmanskunst en handelt hij waanzinnig snel. Door zijn hooghartige technische intelligentie en kennis van de auto kan hij - veel beter dan andere coureurs - meedenken. De Limburgse topcoureur heeft ongetwijfeld een bovengemiddeld cognitief talent voor aanvallend denken.

Hij kreeg van vader Jos de ‘goede genen’ mee, maar is bovenal een toptalent door het fenomeen ‘oefening baart kunst’. Zo kreeg hij de passie voor racen al met de paplepel ingegoten. Vanaf zijn derde jaar werd hij door een gedreven en fanatieke vader geïntroduceerd in de racewereld en maakte zo ruimschoots de vereiste vlieguren om te kunnen worden wie hij in potentie was: een onbetwistbaar toptalent.

Aan de juiste knoppen draaien in de Formule 1

Op de K scoort Max voor ons een 10. Bij de N zijn we ook snel klaar. Max heeft absoluut de gedrevenheid, ambitie en mentaliteit van een topsporter; met minder dan de wereldtitel neemt hij geen genoegen. Wars van status en sterallures is hij boven alles nuchter, no-nonsense en onverstoorbaar. Ook op de N-knop scoort Max een 10.

Met de O-knop staat het ook goed gesteld. Bij het Red Bull Racing team lijkt nagenoeg aan alle randvoorwaarden voldaan om komend Formule 1-seizoen een serieuze gooi te doen naar de wereldtitel. Er is een team van wereldklasse samengesteld met de juiste strategie, gezamenlijke ambitie en een top-trainingsprogramma.

Slechts één omgevingsfactor is onzeker: heeft Red Bull’s motor wel voldoende pk’s voor een nummer één positie? Wij zetten de O-knop zodoende op een 9.

De eindscore P voor ‘onze’ Max komt daarmee op 900 uit. Een excellente score dus, zeer dicht tegen de wereldtop aan. De vraag is of Max met zijn extreme K en N deze motorische leemte kan compenseren tegen de extreme O van Mercedes.

Zonder de juiste knoppen komt talent niet tot bloei

Een compleet tegenovergesteld beeld zien we bij voetballer Memphis Depay. Hij is extreem getalenteerd. In zijn eerste jaar in het Nederlands elftal onder bondscoach Koeman behaalde hij een weergaloos niveau, een fenomenaal rendement met veel assist en goals. Met een knoppencode van 9 (K) * 10 (N) * 9 (O) = 810 (P) scoort hij bij zijn huidige club Olympique Lyon ronduit matig.

Aan zijn talent en basismotivatie twijfelen wij niet. Maar door zijn omgeving knaagt het bij Memphis wel aan zijn zelfvertrouwen (N) wat uitwerking heeft op zijn vorm (K). Zijn trainer Génésio is de ene week vol lof en de andere week wijst hij hem gerust aan als wisselspeler die de reservebank mag warm houden.

Ook clubpresident Aulas spreekt het ene moment vaderlijk en liefdevol over de speler, maar brandt hem net zo makkelijk openlijk tot z’n enkels af in de media. De relatie met de Franse aanhang is net zo grillig met ons Nederlandse voetbaltalent.

Memphis gedijt het beste bij rotsvast en optimaal vertrouwen, maar bij het ontbreken ervan heeft diezelfde lage O ook weer een negatieve invloed op zijn N (zelfvertrouwen) en K (vorm en gedrag in het veld).

Zijn KNOP-formule laat zich subjectief samenvatten in een 8 (K) * 7 (N) * 5 (O) = 315 (P). Het is evident dat zijn avontuur bij Lyon, als opstap naar een Europese topclub, nog geen onverdeeld succes is.

 

Succes kun je halen met de drie succesfactoren talent, motivatie en omgeving. Ook benieuwd hoe je talent binnen jouw organisatie het beste kunt ontwikkelen en faciliteren?

 

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden