Eerste 10 coaches gecertificeerd

Eerste 10 coaches gecertificeerd

maandag 15 juli 2019 - Viktor Steijger

“Ik ben zeer enthousiast, het was uitermate inspirerend. Wat ik waardevol vond was een goede mix tussen inhoud, oefenen en zelf ervaren. Ik ben mijn visie, mijn advies en rol als coach al anders aan het neerzetten in de praktijk!”

-Maroesja Vijgenboom, Coach en Consultant
Learning & Development bij Robeco

Deze maand zijn de eerste 10 coaches gekwalificeerd voor de Diamantwijzer-methode. Ze hebben na het volgen van onze nieuwe certificeringstraining, bij trainer/coach en oprichter Viktor Steijger, exclusief toegang tot ons nieuwe HR-instrument dat vitaliteit en wendbaarheid grondig en duidelijk tot een totaalperspectief in beeld brengt.

De Diamantwijzer is een innovatieve APK-check en uitgebreid online testinstrument dat via een stoplichtdashboard zes werkdomeinen en dimensies van maar liefst 36 items van vitaliteit, werkgeluk, stress, duurzame inzetbaarheid en toekomstbestendigheid in kaart brengt. De coaches die de training volgden hebben geleerd hoe ze dit instrument in de praktijk kunnen toepassen, inzetten en interpreteren. En bovendien als onderlegger en praatstuk kunnen inzetten bij het adviseren, trainen en coachen. De Diamantwijzer helpt organisaties om niet alleen individuen, maar ook teams te checken, te adviseren en te ondersteunen op weg naar meer vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid en ook het werkklimaat en het vitaal leiderschap te optimaliseren.

Sfeerimpressie tijdens een coachopdracht tijdens de certificeringstraining

“De interacties met de trainer en de groep. Het samen in dialoog gaan over bepaalde vraagstukken en de groepsopdrachten die we in tweetallen konden uitvoeren. Heel praktisch”

-Arjan Jansen van ’t Land, zelfstandig coach

Door de deelnemers is deze training voor tevredenheid beoordeeld op het eindcijfer 8.8!

 

Viktor Steijger: trainer, coach en oprichter bij Optimaal Talent en
en mede-grondlegger van de Diamantwijzer-methode®

“Het was ontzettend leuk ons innovatieve instrument, de Diamantwijzer®, waar we bij Optimaal Talent al ruim 2 jaar achter de schermen geestdriftig aan ontwikkelden en ons nieuwe boek “Wendbaar Werken – coachen naar vitaliteit en werkgeluk” aan wijdden, met coaches, leidinggevenden en adviseurs diepgaand en op professioneel niveau te delen. En het voelt dan goed dat deze methode en deze certificeringstraining juist bij dit kritische publiek zo goed ontvangen is. Dat bevestigs onze overtuiging dit een ijzersterk HR-instrument is geeft me veel voldoening en trots!”

Wil je meer lezen over de opzet, doelen en insteek van het driedaagse programma waarmee jij als coach, adviseur, trainer of leidinggevende:

  • gecertificeerd kunt worden voor een uniek en vernieuwend online tool;
  • vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid vanuit het totale mens-principe (holistisch) in kaart brengt;
  • je gereedschapskist met ruim 40 coachoefeningen enorm kunt verrijken;
  • je deskundigheid als coach, HR-adviseur, trainer of leidinggevende wilt versterken;
  • in jouw rol wilt bijdragen aan vitaal leiderschap;
  • je het werkklimaat in je organisatie wilt verbeteren en revitaliseren?

Zie HIER het programma en de mogelijkheid tot inschrijving voor onze nieuwe certificeringstraining.

En hoe kan het ook anders? De training werd verzorgd bij het sfeervolle Up Social Club. Een oude basisschool waar mensen met een verstandelijke beperking die een indicatie dagbesteding hebben en op zoek zijn naar een uitdagende baan. Het arbeidsaanbod van Up is gericht op integratie, het is de sleutel tot deelname aan onze maatschappij. Het doel van Up is zelfontplooiing en integratie, zodat er maatschappelijke participatie ontstaat. Dit gehele proces wordt dagelijks ondersteund door sport- en ontspanningsactiviteiten.

“Het restaurant en de ruimtes hangen vol met afbeeldingen en spreuken van Johan Cruijff, die niet geheel toevallig ook een grote inspiratiebron was voor de auteurs van het boek Wendbaar Werken. “Om gelukkig te zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt” wist neerlands bekendste filosoof al en de openingsspreuk bij de inleiding van ons boek” 

- Viktor Steijger.

 

 

 

 

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden