Gratis coaching voor zorgmedewerkers

Gratis coaching voor zorgmedewerkers
Nieuws

maandag 6 april 2020 - Marjan van der Tholen

OPTIMAAL TALENT COACHT GRATIS VOOR ZORGMEDEWERKERS

Persbericht: Het Kompas online, 03-04-2020

Mensen in de zorg staan dag en nacht klaar voor anderen. Tijdens de coronacrisis is de werkdruk en emotionele belasting nog groter. Om hen een hart onder de riem te steken en hen te helpen met het uitvoeren van hun job in deze moeilijke tijden, stelt Viktor Steijger van Optimaal Talent, inwoner van Barendrecht, kosteloos mentale begeleiding beschikbaar aan zorgprofessionals in de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard.

Regionale zorgprofessionals die behoefte hebben aan mentale steun, een luisterend oor, hulp bij loslaten, ontspannen, beter slapen of het opladen van hun energie kunnen vanaf vandaag gratis terecht bij Viktor en Stephen Steijger en hun Optimaal Talent team. Als gecertificeerde stress- en burn-outcoaches zijn zij aangesloten bij de beroepsvereniging VESB. Om het veilig te houden, werken we met online coaching. Alle deelnemende VESB-coaches hebben een degelijke opleiding en zijn onderworpen aan een gedragscode en een onafhankelijke klachtencommissie.

“Iedere dag horen en lezen we hoe moeilijk het is om met deze coronacrisis om te gaan. Mensen hebben angst, irritaties en serieuze uitdagingen op het werk. Dat begrijpen wij als geen ander, ook wij moeten dit ondergaan. Juist nu is fysieke en mentale gezondheid belangrijk. Daarom dragen wij graag ons maatschappelijke steentje met deze actie #ZorgvoordeZorg vanuit de beroepsvereniging. Wat ons betreft staan de zorgverleners er niet alleen voor”,                                                                                        Viktor en Stephen Steijger


Let op: onze coaches begeleiden niet bij depressie of ernstig trauma, dan verwijzen ze door naar een klinisch psycholoog of huisarts.

Interesse hiervoor? Wil je meer informatie over het initiatief of wil je als verantwoordelijke van een zorginstelling begeleiding voorzien voor jullie personeel?
Stuur dan een mailtje naar: info@optimaal-talent.nl

De Vereniging voor Erkende Stress- en Burn-out coaches lanceerde daarom deze week
het initiatief #ZorgvoordeZorg. Meer dan 190 VESB stresscoaches en coach-psychologen in Nederland en België meldden zich aan. De Vereniging voor Erkende Stress- en Burn-out coaches is een not for profit organisatie die zich in België en Nederland inzet voor kwalitatieve begeleiding voor mensen met spanningsklachten of burn-out of die dat juist willen voorkomen. De coaches werken evidence based.


terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden