Gratis loopbaanadvies voor 45+ is een doorslaand succes

Gratis loopbaanadvies voor 45+ is een doorslaand succes

donderdag 18 april 2019 - Viktor Steijger

De beste tijd ligt nog voor je!

Gemiddeld Nederland denkt: 45 jaar en ouder, lastig! Onze mening: 45 jaar? Dan zit je nog niet eens op de helft in je werkzame leven. En ligt de beste tijd nog voor je!

Subsidiepot al voor bijna 30% opgebruikt

Het gratis loopbaanadvies voor 45-plussers is een doorslaand succes. In de eerste drie maanden van het jaar hebben al zesduizend werknemers een loopbaanadviseur bezocht. Op kosten van het ministerie van Sociale Zaken, dat hiervoor 14,5 miljoen euro subsidie heeft uitgetrokken. Hiervan is 4,5 miljoen al opgebruikt. En -als deze trend zich voortzet- zou in september de pot al leeg zijn.

Iedereen die ouder is dan 45 jaar en minstens anderhalve dag in de week werkt, kan gratis drie tot vier gesprekken van een uur volgen. En krijgt een persoonlijk ontwikkelplan mee naar huis voor de komende tien jaar.

Tegen iedereen in de doelgroep zeg ik: doen!"

Bron: Column en podcast BNR-radio van Paul Laseur

Ontwikkelplan

Wat levert 3 tot 4 gesprekken op? Het is een aanzet tot en je ontvangt in ieder een ontwikkelplan voor de komende 10 jaar. Wat heb ik op korte termijn te ontwikkelen en wat is mijn eerste stap? Het voordeel van deze regeling is dat er geen inmenging van de werkgever bijzit, de werknemer heeft zelf volledig de regie.

Bron: interview BNR-radio met Ester Leibbrand voorzitter NOLOC

(Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs en Outplacement Consulenten)

De nadruk moet op preventie!

Veel werkgevers doen nu veel aan re-integratie, maar de nadruk moet liggen op preventie. Het aantal jaren dat mensen in goede gezondheid doorbrengen, stijgt sneller dan de pensioenleeftijd. Des te meer reden om een leven lang leren en ontwikkelen noodzaak is om het langer vol te houden tot aan de pensioensleeftijd. Het 45+ ontwikkeladvies draagt daar zeker aan bij.

Bron: Publicatie Algemeen Dagblad 9 april 2019

Wat kan Optimaal Talent voor je betekenen?

Optimaal Talent begeleidt het loopbaanadvies voor zowel de 45+ als voor de leidinggevende.
De subsidieaanvraag wordt door ons verzorgd.
Alle informatie vind je op onze website.

Daarnaast bieden we een Wendbaarheid check-up aan. Via een analyse-consult waarbij de door ons ontwikkelde Diamantwijze ® wordt ingezet, heb je na afloop een onderbouwde rapportage en een prioriteitenplan. Alle informatie vind je in onze flyer.

  

Wil je meer weten?

Bel gerust 0186-640 711 of vraag meer informatie aan via onderstaand formulierWij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden