Hè hè, we zagen de week door!

Hè hè, we zagen de week door!

woensdag 17 januari 2018 - Mirella Schaeken

Aan het begin van de week heerst het gehate maandagmorgengevoel. Nou eigenlijk begint dat zondagavond al. Je arriveert zuchtend op je werk. Gelukkig hakt meneer Zaagmans op woensdag de week door en 48 uur later denk je: gelukkig, eindelijk weekend…. Gechargeerd of realiteit? Je zou ze de kost moeten geven die zichzelf elke dag met een frisse tegenzin uit bed hijsen, hun blik continu gretig op de klok gericht hebben en de vier-uur-dip met een drinksoep proberen te bestrijden. Helaas ervaart meer dan 80% van de werkende mensen nog geen geluk op het werk. Volgens statisticus Marks is slechts 12% gelukkig op het werk (Gallup State of the Global Workforce, 2013).

Zeg eens eerlijk: in welk plaatje herken jij je het meeste?

Bovengenoemde onderzoekscijfers van Gallup laten zien hoe NL er statistisch op staat.

Nou zo erg is het bij mij nog niet hoor ik je denken. Ja dat gehate maandagmorgengevoel heeft toch iedereen? En dat je een ‘ein-de-lijk weekend gevoel’ hebt dat is toch logisch? Nou nee hoor, het kan zeker anders! Ik spreek uit ervaring, op beide vlakken. Ja, ik herken die gevoelens en de gedachten die door je hoofd spoken. Wat doe ik hier eigenlijk? Waar doe ik het voor en nog belangrijker voor wie?

Waar herken jij jezelf het meeste on onderstaande afbeelding?

Wat bezielt jou?

Werk ik om te leven of leef ik om te werken? Dat laatste zeker niet! Of wel?

Werk als moetje, als een onvrijwillige activiteit, als opoffering, kostwinning, zelfredzaamheid, voor je autonomie, voor de hypotheek, voor je gezin, voor je vakantie. Werken is wat je moet en vrije tijd is wat je wilt. In het ideale geval dient een baan een afspiegeling van jezelf te zijn! Pfoe, ga er maar aan staan! Wie ben ik? Wie ben ik nu echt? Wat is mijn ware ik? Ben ik in balans met mezelf?

Een groot deel van onze tijd zijn we aan het werk. Dat kost energie, maar als het goed is dan krijg je ook energie van je werk. Heb jij een goede energiebalans of merk je de laatste tijd dat je te veel vermoeid bent en ervaar je voornamelijk spanning in je werk? Of zoek je juist meer uitdaging in je werk en wil je je jezelf verder ontwikkelen, waarbij je de regie in eigen had wil nemen? 

Euforisch gevoel of ‘a hell of a job? 

Wij kunnen jou een online tool bieden, de Werkenergieanalyse, die bestaat uit een online vragenlijst, persoonlijke rapportage en een persoonlijk gesprek. De werkenergieanalyse is een online analysetool om een mogelijk coachtraject te onderbouwen. 

Dit is wellicht het juiste instrument voor jou! Jouw voordelen op een rij:

-          Verbeteren van je energiebalans, tevredenheid en motivatie;

-          Keuze maken om wel of niet te blijven;

-          Doelgericht sturen van jouw loopbaan;

-          Direct een plan van actie na de diagnosescan;

-          Formuleren van ontwikkelings- en opleidingsbehoefte.

Optimale talentondernemer in actie!

Ben jij op zoek naar meer energie en werkplezier dan helpen wij je graag! Wil je gelijk met een diagnosegesprek de diepte in? Gelijk een onderbouwde rapportage en een prioriteitenplan onder je arm naar buiten? Bel voor een afspraak en doe de preventiecheck voor meer bevlogenheid.

Stephen Steijger van Optimaal Talent is gelicencieerd voor de WerkEnergieAnalyse©, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Bakker en Leiter van de Universiteit te Rotterdam.

 Een WerkEnergieAnalyse-consult bedraagt € 395,- voor particulieren (0% btw) en bestaat uit:

  • telefonische intake;
  • een consultgesprek sessie van 1,5 uur;
  • uitreiking van een rapportage;
  • prioririteitenplan met acties waar je direct invloed op hebt.

De Werkenergieanalyse® kan ook gebruikt worden als voorbereiding op teamtrainingen. Door de informatie uit de online vragenlijsten te combineren met de informatie uit de individuele gesprekken, creëer jij als leidinggevende teamtrainingen die voorzien in de gezamenlijke groepsbehoefte. Informeer naar de mogelijkheden! 

Als je werk doet dat je leuk vindt, dan hoef je nooit meer te werken  - Gandhi -   

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden