'Ja, ik wil’

'Ja, ik wil’
Nieuws

woensdag 10 mei 2017 - Mirella Schaeken

Het nieuwe huwelijk met je werkgever met talentgericht werken. 

Voor de aprilversie van het vakblad Loopbaanvisie schreven Stephen en Viktor een artikel over de duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Het zijn er de tijden niet naar om af te wachten. Een continu veranderende omgeving vraagt van veel mensen een andere rol in hun functie. Belangrijk daarbij is dat je trouw blijft aan je talentprofiel en dat je jezelf continu afvraagt of je gedurende het merendeel van je werktijd je sterke punten kwijt kan in je baan.

Het eerlijke gesprek over het nieuwe ‘huwelijk’ voeren

Vaak zijn mensen die in de tweede helft van hun loopbaan zitten, gecultiveerd in een afhankelijk ‘zekerheidsdenken’ met een soort van ‘Maxi-Cosipakket’. Er is tijd voor nodig om in tweerichtingsverkeer hetechte gesprek te voeren over dit nieuwe zakelijkehuwelijk om vervolgens het gesprek te voeren waarin het kan gaan over talentgericht werken en vitaliteit.

Van baan willen (of moeten) veranderen is per definitie niet de beste motivator om te leren

In het artikel geven Stephen en Viktor tien handreikingen om vitaal en talentgericht te werken. Organisaties die deze sprong durven te wagen zien dat mensen meer geneigd zijn mee te gaan in snelle veranderingen en dat er energie vrijkomt door deze enorme potentieelbenutting.

Waarin wil je het positieve verschil maken? Welke organisatie past het beste bij jouw drijfveren? Ben jij regisseur van je eigen talent en loopbaan? Wil je kiezen voor actie in plaats van reactie? In dit artikel lees je hoe organisaties en medewerkers hun toekomstbestendigheid veilig kunnen stellen door talentgericht te werken.

Meer weten?

Wil je meer weten over mogelijkheden voor jou of je organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag om de beste versie van jezelf, je team of je organisatie te worden! 

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden