Leidinggeven, hoe doe jij dat?

Leidinggeven, hoe doe jij dat?

donderdag 14 december 2017 - Mirella Schaeken

A team is a reflection of its leadership 

Zouden leidinggevenden zichzelf weleens afvragen ‘Hoe goed ben ik eigenlijk?’ en ‘Zou ik mezelf kunnen verbeteren?'. 

Dat zou je wel mogen verwachten want jezelf blijven ontwikkelen begint toch bij een gezonde en objectieve dosis zelfreflectie. Van medewerkers wordt dit tegenwoordig zeker verwacht. De rol van leidinggevenden is allang niet meer wat het geweest is en dit maakt dat zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid steeds meer om coachend leiderschap gevraagd wordt. In de praktijk zien we dan dat een specialist, projectleider, coördinator of leidinggevende lang niet altijd een goede coach is. 

Motiveren en inspireren is het motto

Coachend leidinggeven draait erom dat je in staat bent jouw medewerkers beter te laten presteren en hun leervermogen te vergroten. Dit doe je niet door ze te vertellen wat ze moeten doen! Een goede manager stimuleert het creatieve vermogen van de medewerkers en biedt ondersteuning waar nodig.

Hoe kan jij die coachende leidinggevende zijn zonder te commanderen en controleren? Balans tussen leiding geven en eigen verantwoordelijkheid van medewerkers en hen faciliteren en ondersteunen om goed te kunnen presteren.

5 daagse training

Regelmatig krijgen wij de vraag of er een ontwikkelprogramma is voor coördinatoren, projectleiders, management of leidinggevenden? Wij hebben daarom een praktijkgericht programma ontwikkelt die de deelnemer zijn kennis en kunde vergroot op het gebied van talentgericht coachen, talentmanagement, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Transactionele Analyse (TA). 

Voorafgaand aan de training wordt een beknopt individueel ontwikkelassessment afgenomen. Tijdens de training krijgt de deelnemer diverse zelfstudieopdrachten, schrijft hij reflectieverslagen en houdt hij een logboek bij. Ook krijgt hij drie persoonlijke online-testen en een persoonlijke coachsessie aangereikt. 

Een unieke opleiding die gebaseerd is op de uitgangspunten van Neuro Linguïstisch Programmeren en Transactionele Analyse. Speciaal voor directeuren, leidinggevenden, coördinatoren en projectleiders die collega’s en teams in hun kracht willen zetten! Lees hier het volledige programma van de vijfdaagse training 'Coachend Leiderschap Practioner'. 

Start: woensdag 7 februari 2018

Locatie: Oud-Beijerland

Inschrijven 

 

Management is doing things right, leadership is doing the right things 

 

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden