Let op deze 5 signalen die jou leegtrekken in je baan!

Let op deze 5 signalen die jou leegtrekken in je baan!

dinsdag 8 augustus 2017 - Stephen Steijger

De welbekende check-in na de zomervakantie!

Tijdens de vakantie is het moment dat mensen afstand kunnen nemen en stil kunnen staan of de baan nog als een warme jas om hen heen sluit. Na de zomervakantie en de kerstvakantie is het voor velen hét moment om een switch te maken in hun loopbaan. Gelukkig geven de meeste banen signalen af voor de mate waarin ze voor jou geschikt zijn. Hieronder lees je welke 5 signalen jij kunt herkennen.

Tijdens mijn vakantie op het idyllische schiereiland Istrië van Kroatië deze zomer kwam ik in gesprek met iemand, vanwege privacy redenen noem ik hem Harold. Harold blikte terug op zijn baan die afgelopen twee jaar op de glijdende schaal naar beneden zit. In de ratrace van zijn drukke bestaan kwam hij er niet aan toe om de eerlijke vragen te beantwoorden aan zichzelf. Soms maakt werkdruk blind. Chillend in een loungeset aan de Adriatische zee, verwarmd door een Mediterraans zonnetje onder het genot van een glas limoncello raakten we verder in gesprek en kwamen er meerdere duidelijke signalen voorbij. Deze signalen zijn voor iedereen hetzelfde ongeacht welk organisatorisch niveau. Het maakt niet uit of je manager, directeur of medewerker bent. Hieronder tref je het overzicht aan van veelvoorkomende signalen.

 

Zo min mogelijk compromissen

Iedereen die werkt kent het vast wel, een herhalingsproces met zijn ups en downs. Je neemt een baan aan, ontdekte wat jou er wel of niet van aanstaat en waar je goed of slecht in bent. Totdat je na verloop van tijd van baan verandert om wat dichter bij de juiste match te komen. En dat blijf je doen tot je je op een dag realiseert: ik heb eindelijk de juiste baan gevonden! Het bevalt me uitstekend en heb zo min mogelijk compromissen. En wat Harold betreft: die wist wat hem te doen stond na zijn vakantie en welke werkvoorwaarden cruciaal zijn voor hem. Een maand verder heeft hij drie lopende sollicitaties en zit hij inmiddels bij twee partijen in de laatste ronde.

Hoe is het met jouw houdbaarheidstermijn in je loopbaan? Krijg regie op je loopbaan en blijf toekomstbestendig op de (arbeids)markt! Je kan je hier inschrijven voor de tweedaagse training op 15 en 22 september 2017. 

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden