Training vanuit de bril van een nieuwe medewerker

Training vanuit de bril van een nieuwe medewerker

woensdag 29 maart 2017 - Mirella Schaeken

Ik volgde de Masterclass ‘Word expert in mensen lezen”

1 februari ben ik, Mirella, begonnen bij Optimaal Talent als Office Manager. Grote kans dus dat je mij telefonisch, per mail of persoonlijk hier op kantoor te spreken krijgt of misschien zelfs al gesproken hebt. 4 dagen in de week ben ik te vinden in het prachtige, authentieke pand van Optimaal Talent in Oud-Beijerland. Vitaliteit, sport en gezonde voeding zijn zaken die mij persoonlijk bezighouden en dit sluit goed aan waar Optimaal Talent óók voor staat.  Het enthousiasme, de positieve insteek, gedrevenheid van het team daar hoop ik nog lang onderdeel van uit te mogen maken!

“Iedereen liegt, maar ik niet”

Afgelopen vrijdag mocht ik een dag mee met Stephen om zijn Masterclass ‘Word expert in mensenlezen’ bij te wonen. Meekijken, luisteren, observeren en vooral beleven, een kijkje in eigen keuken hoe leuk is dat! Nog maar net gestart als office manager bij Optimaal Talent en hoe krijg je een goed beeld van wat zij nou eigenlijk doen? Juist! Deze Masterclass was voor mij een kans om er “gevoel” bij te krijgen. Spannend dat wel, want het lezen van emoties met Micro- en Macro expressies dat roept toch een bepaald onbestemd gevoel bij je op.

“CIA oefeningen en flirtsignalen op de werkvloer”

Door de magische locatie de Kriekenboogerd in Oud-Beijerland, waarbij je omringd wordt door een eindeloze polder, word je bevangen door rust. Een gezellige groep onbekende mensen kregen direct een gevoel van saamhorigheid door de openhartigheid tijdens de voorstelronde. Wauw, dat voelt al direct goed en het onbestemde gevoel van eerder maakte ruimte voor comfort. Gewoon jezelf zijn en dat voelt goed. Gedurende de dag hebben we thema’s behandeld zoals de psychologie van het liegen, toepassen van CIA oefeningen/ontmaskering van leugenaars en een clinic flirtsignalen op de werkvloer. Het leren lezen van mensen en meer uit je gesprekken halen. Eerst word je getest met een toets om te kijken hoe jouw mensenkennis is. Foto’s met gezichtsuitdrukkingen benoemen van collega Corrien die in een fractie van een seconde voorbij schieten bleek een hele opgave.

“Lekkage”

De workshop wordt interactief voortgezet, waarbij de groep eerst bewust wordt gemaakt van de verschillende expressies die er zijn. Wist je dat micro- expressies gezichtsexpressies zijn die minder dan één vijfde van een seconde duren? Opletten dus want voor je het weet heb je de expressie gemist. Ze vormen een belangrijke bron van ‘lekkage’ die mensen bewust of onbewust verbergen en waarin een emotie wordt weergegeven. Je ontdekt tijdens deze Masterclass vaardigheden om snel en doeltreffend emoties, onuitgesproken taal en gedachten te doorgronden bij de ander.

“Je neus groeit!”

Ik viel al snel door de mand terwijl ik een onzin verhaal aan het ophangen was. Ik probeerde me echt in de plooi te houden maar mijn lichaam en gezicht lieten iets anders zien. Ik was me er niet van bewust maar blijkbaar was het voor de groep overduidelijk. Dat liegen is nog best lastig!

Kortom: in één oogopslag zien wat iemand niet zegt. Daar ging deze leuke en interactieve dag over!

De dag verliep luchtig, humorvol en interactief! Ik ben persoonlijk gegroeid en heb een duidelijk beeld gekregen en zeker een ervaring rijker! Een bijzonder onderwerp en mocht iemand geïnteresseerd zijn kijk bel mij persoonlijk even op via 0186-640711 of per mail mirella@optimaal-talent.nl 

Hartelijke talentgroet, Mirella

 

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden