Van doemdenken naar DOENdenken deel 2

Van doemdenken naar DOENdenken deel 2

dinsdag 23 juni 2020 - Viktor Steijger

De kracht van positieve psychologie is geen sinecure in deze coronatijd. De hamvraag voor mij is: wentelt iemand zich in pessimisme, schakel je om naar realisme en ben je zelfs ook in staat tot positivisme? In deze blog deel 2 neem ik je mee hoe ik vanuit mijn vak als bedrijfstrainer en coach kijk vanuit de positieve psychologie, sterkepuntenbenadering, appreciative inquiry en NLP.


Positieve psychologie

De wetenschap van positieve psychologie krijgt tegenwoordig meer en meer aandacht. De essentie van de Positieve Psychologie gaat over positieve ervaringen (geluk, hoop en liefde), eigenschappen (vitaliteit, doorzettingsvermogen en wijsheid ) en manieren je een positief verschil kan maken binnen overheid, bedrijfsleven en de maatschappij. Voor mij is het: niet denken in problemen, maar in kansen, mogelijkheden en oplossingen, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Als je het mij vraagt is dit zelfs de essentie van het leven, namelijk: ‘What makes life most worth living’. En daarmee een allesomvattend vertrekpunt in mijn dagelijkse denken en doen als trainer en coach. 

"What makes life most worth living?"

Klavertje ‘vier’

Kijkend naar mijn eigen ‘klavertje vier’, zie ook mijn vorige blog over de kracht van psychologisch kapaitaal optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen, zie ik mezelf als een ondernemer en rasoptimist, maar ben me terdege bewust van de rampspoed en onheilspellende situatie waarin wij en iedereen qua gezondheidsrisico en economische verkeer kwamen te zitten. In plaats erin te blijven hangen, nam ook ik mezelf voor de crisis in zijn naakte waarheid onder ogen te zien. Als omdenker denk ik dan: Maak van het probleem een feit en van het feit een mogelijkheid. Met de hamvraag: Hoe kunnen we doen wat we moeten doen en tegelijkertijd van deze moeilijke periode een zinvolle en vruchtbare periode maken?
Ik nam mezelf bij de virusuitbraak al snel voor om de crisis, zoals de Chinezen dat ook doen met het dubbelzinnige woord ‘crisis’, te zien als kans. Binnen ons bedrijf waren we natuurlijk ook gedwongen snel een crisisplan te bedenken om het hoofd boven water te houden. We hadden de laatste jaren buffers opgebouwd en hebben daarmee een appeltje voor de dorst. Veel lopende trainingen werden tot onbepaalde tijd uitgesteld en de lopende band van offertes kwam abrupt tot stilstand in ons bedrijf waar wij altijd bezig waren met gevulde aandacht in ‘analoog live contact’.

De opdracht was helder:

Tom poes, verzin een list!

We zijn nu ruim drie maanden verder en achterom kijkend zie ik ondanks de nare gebeurtenissen ook veel positieve zaken. In de maatschappij, bij ons op kantoor en tijdens de eerste live trainingen deze maand. Als ondernemer zijn wij volop aan de slag gegaan met innovaties als e-learning en online training. We pakken door op nieuwe online tools en werkwijze voor teamontwikkeling gericht op teams die de volgende stap naar een ‘M3 of M4 niveau’ willen maken. M staat hier voor maturity level, waarbij 3 voor norming en de 4 voor performing. We zijn ook bezig met een organisatiegerichte en individuele wendbaarheidsapp die (overheids)bedrijven kunnen gebruiken als dashboard en cockpit om de vitaliteit, tevredenheid en betrokkenheid van de medewerkers real-time te kunnen monitoren. Daarnaast zijn we bezig met nieuwe methodes voor stress en burn-out coaching e en gaan we weer een boek schrijven over wendbare regisseurs, teams en leiders!

Practise what you preach!

Wat ik zo gemerkt heb is dat, zodra je weer een stip op de horizon zet, er meteen nieuwe energie, hoop en elan vrijkomt. We hebben onszelf meteen maar lekker gechallenged door te streven naar de publicatie van ons zesde boek op de jubileumverjaardag van ons bedrijf op 1 april 2021. Dan bestaan we 20 jaar en hebben we het streven om hier meteen een leuk boekcongres en jubileumfeest van te maken. Los van die planning, ervaar ik weer hoe fijn het is je te omringen met positieve energie van leuke opdrachten, projecten en mensen. En het toepassen van alles wat ik geleerd heb over NLP en positief denken. Het zijn geen loze woorden in mijn werk. Alles wat ik uitdraag in onze training en coaching, probeer ik elke dag weer toe te passen in mijn (vrijwilligers)werk. Het adagium practise what you preach is menens voor mij.

Gulden wijsheid uit de 13e eeuw

Hoe alles uitpakt? Of de innovaties een succes worden. Ik heb ook geen glazen bol. Sommige vernieuwingen hebben een (lange) adem nodig. Innovaties draaien om de factor time-to-market. Ik heb als realist heus wel verschillende scenario’s klaar. Maar wat overheerst is de positivo in mij die een rotsvast geloof, hoop, vertrouwen en vastberadenheid heeft. Of ik ’s nachts wakker lig? Ofschoon er zorgen zijn, maak ik me geen zorgen. Ik acteer op de NLP-overtuiging: ”Realistisch waar het moet. Optimistisch waar het kan.” Ik voel de rust dat we doen wat we moeten doen en niet méér met de kennis van nu binnen onze huidige mogelijkheden kunnen doen. Ook de versterkende overtuiging:

"Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen.

Geef me het geduld om te accepteren wat ik niet kan veranderen.

Geef me de wijsheid om het verschil tussen beide te zien”

 

Deze spreuk, die ook in een lijstje op mijn coachkamer staat, van de Italiaanse koopman Franciscus van Assisi uit de 13e eeuw, is een wijsheid die me elke dag weer laat inzien dat ik bij alle problemen en uitdagingen een basiskeuze heb: kiezen tussen accepteren en actie ondernemen om iets te veranderen.

Ofwel, minimaliseer het doemdenken en optimaliseer je manier van DOENdenken.

SUCCES!

UPDATE:
Ik schreef deze blog 2 weken geleden. Inmiddels zijn er 3 grote opdrachten binnengehaald en zijn 3 van de 5 innovaties concreet en haalbaar gebleken.

Dromen zijn werkelijkheid geworden!

 

Meer weten?

Zie onze website voor informatie over coaching en voor o.a. de training "Realiseer je dromen met NLP" en "Regisseur van leven en loopbaan",


terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden