vv Heerjansdam is een broedplaats voor talent

vv Heerjansdam is een broedplaats voor talent

donderdag 11 juni 2020 - Viktor Steijger

Wendbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke thema's binnen ons bureau Optimaal Talent, zowel zakelijk als privé. Zo is Stephen Steijger voorzitter bij Voetbal Vereniging Zinkwegse Boys en Viktor Steijger bestuurslid technische zaken bij vv Heerjansdam.

In de blog lees je meer over de ervaringen voor en tijdens coronatijd van Viktor Steijger. Hoe zijn bestuurswerk heeft bijgedragen aan zijn leiderschapsontwikkeling en persoonlijke wendbaarheid.


"vv Heerjansdam is een broedplaats voor talent"

Tijdens de lockdown gebeuren er mooie dingen bij de ambitieuze familieclub vv Heerjansdam. Een portretinterview met bestuurders en talenten uit de eigen jeugd die in de A-selectie uitkomen. 

Voorzitter Peter van de Linden: “Ook in de crisis hebben we, door eerder zuinig beleid, zelfs ruimte om te investeren in de accommodatie, talentontwikkeling en mooie innovaties, zoals lichtmasten op het hoofdveld, camera’s voor video-analyse en talentvolgsystemen. Ook het fel begeerde kunstgrasveld komt eraan. We zijn volop in beweging”. Viktor Steijger, bestuurslid Technische Zaken, vervolgt: “Het doel is om in de toekomst zoveel mogelijk eigen spelers in Heerjansdam 1 te zien spelen. Zodoende zien we de opleiding voor de jeugd als een Heerjansdamse Voetbalschool. Afgelopen jaren heeft de club flink ingezet op talentontwikkeling met techniektraining gebaseerd op Wiel Coever-stof en Cruijffiaans, aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Daarnaast werken we samen met VTON, waarmee we in een doorlopende leerlijn planmatig opleiden van JO7 t/m JO19 op technisch, fysiek, tactisch en mentaal gebied. Dit sluit aan bij de 4p’s van talenontwikkeling bij Heerjansdam: Plezier, Positieve coaching, Persoonlijke aandacht en Planmatig opleiden. We hebben zelfs deze maand een zaalvoetbaltak opgericht waar jeugdteams in een pilot in een KNVB-competitie gaan zaalvoetballen. Een primeur in onze clubgeschiedenis en in de hele regio Zuid en West binnen deze leeftijdscategorie! Op weg naar the next level als broedplaats voor talent”, aldus Viktor.

Een van de grote jeugdtalenten is Justin van de Berg die vorig jaar op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht debuteerde. “Bij Heerjansdam kent iedereen elkaar, dat zie je niet vaak. Ik wil graag een basisplek in het eerste krijgen, maar ik wil me vooral blijven ontwikkelen en het beste uit mezelf halen. Dat is het belangrijkste.” Een van de andere parels uit de eigen jeugd die terugkeert na een uitstap van een paar jaar bij SC Feyenoord, is de 19-jarige Jarno Visser. “Het voelt net als thuiskomen, omdat ik hier altijd met heel veel plezier in de jeugd heb gevoetbald.”

Wat trekt jou als Barendrechter? Viktor: “Ik woon bijna net zo ver af van de Bongerd als de Molenwei. Het dorpsgevoel vind ik terug in Heerjansdam. Een gemoedelijke clubcultuur, korte lijntjes, de menselijke maat, waar gezelligheid en ambitie hand in hand gaan, waar ik ook mijn eigen familiegevoel en gedrevenheid goed kwijt kan. Echt een leuke, inspirerende en uitdagende ontmoetingsplek en broedplaats, waar je je als speler, trainer en als (bestuurs)vrijwilliger je talent verder kunt ontwikkelen, dat je ook verder helpt in je leven en loopbaan. En dat alles op een schitterend sportpark, in een oase van groen en rust. Soms loop ik op het sportpark, 7 minuten af van de A29 en de Randstaddrukte en dan zie ik het complex, de velden in dat sprookjesdecor en dan denk ik: ‘de Molenwei is net een ansichtkaart”.

Het volledige artikel verscheen op de website van vv Heerjansdam.

Klik HIER voor de link.

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden