Zo laat je medewerkers juichend veranderen

Zo laat je medewerkers juichend veranderen
Nieuws

vrijdag 9 juni 2017 - Mirella Schaeken

Driekwart van de beoogde veranderingen mislukt. Hoe kan dat? Veel directeuren en leidinggevenden gaan voorbij aan de menskant van veranderen. Juist door rekening te houden met de waarden en denkwijzen van medewerkers lukt succesvol verandermanagement wél. Ons geheime wapen: het Spiral Dynamics-waardemodel.

‘Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden’. Wie kent deze uitspraak niet? Om ’m in de praktijk te brengen, blijkt alleen stukken lastiger. Vaak zetten directeuren en leidinggevenden in op een rationele en planmatige verandering, maar zij veronachtzamen, of erger, negeren de menskant van veranderen. Terwijl die kant de sleutel is tot succesvol veranderen, aangezien de mens moet wíllen. Succesvol verandermanagement draait namelijk om het aanpassen van gedrag. Om dat voor elkaar te krijgen als manager moet je inzicht hebben in de waarden van je medewerkers. Met het strategische hulpmiddel Spiral Dynamics leer je zeven waardesystemen of drijfveren van mensen kennen, onder meer:

- Geborgenheid
- Macht en energie
- Orde en structuur
- Samenwerking en gemeenschap
- Synergie en begrip

Kortom, als leidinggevenden inspelen op de denkwijzen, motivaties en waarden van hun medewerkers is de slagingskans van veranderen erg groot.

Spiegeltje aan de wand

Concreet betekent het Spiral Dynamics-waardemodel dat we kijken naar hoe verschillend mensen de wereld bekijken. Wat is jouw blik op de wereld? En die van je collega? Wat motiveert jou en je teamleden en waar krijg je energie van of wat kost jou energie? Door te focussen op drijfveren ontstaat een open en respectvolle sfeer binnen een team.

Het kennen en respecteren van de onderlinge drijfveren draagt bij aan vertrouwen binnen het team of breder in de organisatie. Iedereen krijgt de spiegel voorgehouden en krijgt nieuwe inzichten over zichzelf en het team. Met Spiral Dynamics maken we een teamanalyse; we brengen de drijfveren van het team in kaart en we reiken handvatten aan om het functioneren van de organisatie te verbeteren.

Het gaat lukken

Kortom, we geven inzicht in hoe jij met je eigen perceptie, je persoonlijke waarden en je valkuilen de verandering in de weg kan zitten. En we bieden een mix van inzichten en handvatten, interventies, adviezen en actiepunten om er voor te zorgen dat de verandering wél slaagt.

Training

Gaan we met Spiral Dynamics aan de slag voor jouw succesvolle verandering? Schrijf je dan hier in voor de tweedaagse training ‘Verandermanagent’ .

terug naar het overzicht

terug naar het overzicht

Zij zijn er beter van geworden