Talentmanagementprogramma

Jij wilt toch dat 'jouw tent swingt?' Dat je medewerkers hun werk goed doen, en met plezier? Dat lukt volgens ons alleen als je een talentgedreven werkomgeving creërt, waarin je medewerkers gemotiveerd zijn én blijven. Een omgeving waarin iedereen een functie heeft die perfect aansluit bij zijn/haar talenten en interesses.

De juiste mensen op de juiste plek. Als je daar mee aan de slag wilt, zijn wij je partner.

Talentmanagement kun je bijvoorbeeld toepassen bij een reorganisatie, als je de resultaten van de organisatie wilt verbeteren, bij een nieuwe cultuur als gevolg van een koerswijziging of wanneer je wilt werken aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Kortom, bij elke verandering binnen de organisatie.

Na een talentmanagementprogramma bij Optimaal Talent heb je inzicht in welke taken, rollen en werkzaamheden het beste passen bij jouw medewerkers. Dit zorgt voor gelukkige medewerkers die hun talenten optimaal benutten én voor betere resultaten voor de organisatie. 

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken

Dit zegt één van onze opdrachtgevers: 

"Als medewerkers van Naarden ontvingen wij allen de uitnodiging om ons talent te ontdekken. De één reageerde meteen enthousiast en de ander wat sceptisch. Persoonlijk ben ik altijd 'in' voor een uitdaging en hoor dus tot de groep van enthousiastelingen. Het werd een verrassende dag!

Viktor – de leider van deze dag – wist al snel de aandacht van iedereen te pakken en vooral ook mensen in hun kracht te plaatsen. Bij de lunch zat de sfeer er goed in en was iedereen behoorlijk enthousiast en benieuwd wat de middag ons zou brengen. De 'lunchdip' ging dus moeiteloos aan ons voorbij. Na afloop van het spel kwam er nog een pittige, maar zeer levendige discussie op gang. Want ja, beide groepen hadden het juiste antwoord, maar de manier waarop we tot het antwoord kwamen, verschilde nogal en dat bleek essentieel te zijn. Hier kwamen duidelijk onze 'kleuren/talenten' naar voren.

De training bestaat uit twee dagen. Voor de tweede dag hebben we 'huiswerk' gekregen. De grote vraag is: LIJDT je talent of LEID je je talent. Ik ben benieuwd…."  

                                                                                                                                         - Andrea Janszen, Gemeente Naarden -                            

 

Zij zijn er beter van geworden