Teamontwikkeling

Tussen samen werken en samenwerken zit een wereld van verschil. Vaak speelt er van alles, waardoor het team niet optimaal kan presteren. Het kan zijn dat teamleden niet al hun kwaliteiten benutten, dat er zaken niet uitgesproken worden of dat de teamleden niet aangesloten zijn op elkaars werk.

Laat jouw team effectiever en positiever samenwerken

Onze teamcoaches/trainers hebben veel ervaring met het begeleiden van teams. Bovendien hebben ze een flinke dosis inzicht in groepsdynamica en verandermanagement, waarover ze het managementboek ‘Top 10 voor topteams’ schreven. Deze 'canon van het teamleren' laat zien hoe je vanuit tien invalshoeken naar teamontwikkeling kunt kijken.

Kies voor één van onze teamtrajecten:

Teamcoaching

Teamtraining

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken 

Dit zeggen onze opdrachtgevers: 

"Sinds 2011 werk ik al samen met Viktor. Dit begon in Naarden en vanaf 2015 werken we ook weer samen in Soest. Met het DISC-model als basis hebben Viktor en zijn broer/collega Stephen in nauwe samenwerking met de afdeling met 27 medewerkers en mij gewerkt aan de ontwikkeling van Talentmanagent. Met als doel, de afdeling nog beter te laten aansluiten op de hedendaagse eisen die aan een (beleids)afdeling worden gesteld. Kenmerkend voor hun aanpak is hun commitment, het investeren in de lange termijn relatie en de speelse manier waarop zij in staat zijn om theorie en praktijk bij elkaar te brengen. Met een goed gevulde gereedschapskist en luisterend naar de klant, zijn Viktor en Stephen altijd in staat om aan te sluiten bij de klantvraag en zo nodig te schakelen bij het (ontwikkelings)vraagstuk van het moment."

-Patrick Schultink, afdelingshoofd samenleving Gemeente Soest

 

"In 2016 ontstond het idee om 'iets' te doen met duurzame inzetbaarheid. Veel van onze werknemers zijn al 20, 25 en zelfs meer dan 25 jaar in dienst. Deze mensen wilden we blijven inspireren. Zij hebben immers Nauta groot gemaakt. Eind 2017 formeerden we een projectgroep die het project verder uitwerkten. Januari 2018 gingen we van start met het in beeld brengen van talentpotentieel en het managen daarvan. De volgende stap was meer aandacht voor vitaliteit. Zo ontstond er onder andere een fietsgroep, kwamen er gezonde snacks in de kantine, was er aandacht voor een ergonomische werkhouding etc. De laatste stap was vervolgens het vieren van de successen. En nu, april 2019, is de bewustwording van eigen talenten, maar ook die van anderen groot. We houden niet meer star vast aan taken die mensen nu eenmaal 'moeten' uitvoeren, maar proberen we mensen te laten doen waar ze van nature goed in zijn. De hulp van de coaches van Optimaal Talent was hierin onmisbaar. Waarvoor grote dank. En die fietsenstalling, die is inmiddels te klein en in de kantine is de vraag naar gezonde snacks nog steeds groot."

-Els Nauta, directeur Nauta BV

“Stephen en zijn broers hebben in maart 2019 met 3 workshops voor een hele mooie en leerzame middag gezorgd voor 80 medewerkers van de Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Ze hebben een perfecte invulling gegeven aan onze thema’s Vakmanschap, Slim en Focus. Als kers op de taart hebben wij kennis kunnen maken met hun nieuwe boek ‘Wendbaar Werken’. Ik kan de gebroeders Steijger ten zeerste aanraden ( dit geldt ook voor hun laatste boek)”

-Gerard de Groot Manager Financien bedrijfsvoering HHSK

"Ik ben blij verrast en in sommige gevallen zelfs stomverbaasd over wat er actief gedaan werd met de methoden die je ons hebt meegegeven! Ik denk dat je vandaag hebt kunnen bereiken dat mensen zich echt kwetsbaar durfden op te stellen. Wat mij het meest blij maakt, is de veiligheid die gevoeld werd om dingen bespreekbaar te maken. Ik denk dat je ons niet alleen als team, maar ook als individu echt een stuk verder hebt geholpen. Ik heb aan het einde van de dag nog een paar sms’jes gehad met bedankjes; heel leuk. En ik dank jou dan ook."

- Ellen van Stratum, teamleider bij de Provincie Utrecht-

Deze website maakt gebruik van cookies

 

 

Zij zijn er beter van geworden