Driedaagse training "Regisseur van leven en loopbaan"

Voor meer vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid.

                                                          
                                                        ‘If you are not at the table, you are on the menu.’
                                                                                   – Engels gezegde –

Wat kun je verwachten?
Hoe draag jij alle verwachtingen, rollen, eisen, veranderingen en aanpassingen in een tijd en een werkomgeving die steeds meer vraagt om bij te blijven of te overleven? En heb je soms het gevoel grip te verliezen op je werkgeluk, je energie, je baanzekerheid en je toekomst? Heb je de laatste tijd wel eens last van vermoeidheid of futloosheid? Of krijg je de laatste tijd minder energie van je werk? Heb je een privé-werksituatie die uit balans is? Of ervaar je een knellende spanning of stress door de hoge werkdruk, hoge prestatiedruk of zelfs hoge leefdruk? Sterker nog, is er bij jou ook een kans op ‘beroepsziekte’ nummer 1, ofwel burn-out gevaar?
Deze training is gebaseerd op het gelijknamige boek Wendbaar Werken! In deze training leer je de regie te pakken. Je neemt het heft in handen om wendbaar en weerbaar te blijven in woelige tijden. Zodat je leert hoe je toekomstbestendig, fysiek en mentaal vitaler wordt en weet wat je nodig hebt om gelukkig te zijn op het werk.

Achtergrond training
Heel werkend Nederland, dus iedereen op de arbeidsmarkt, heeft de opgave om duurzaam inzetbaar te blijven en daarmee een leven lang te leren èn presteren in werk en loopbaan. In de snelle ontwikkelingen en daarmee gepaard gaande survival of the fittest is het meer dan ooit een must proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven. Kijkend naar het individu, dan waren de vijf kernvragen jarenlang: wie ben ik, wat wil ik,
wat kan ik, waar wil ik heen, waar word ik blij van? Nu worden deze sleutelvragen in deze training aangevuld met: hoe blijf ik blij en succesvol aan het werk tot m’n pensioen?
De deelnemer leert via het integrale Diamantwijzer-model naar zijn eigen mentale en fysieke vitaliteit te kijken, vanuit het ‘totale mensprincipe’. Hij krijgt krachtige coachoefeningen aangereikt, heeft alle ruimte zijn eigen praktijkvoorbeelden te bespreken en te leren van andere deelnemers. En leert vanuit verrassende invalshoeken naar zichzelf te kijken.

Wat levert deze 3-daagse training op?                                                        

Bewustwording van alle zes C-facetten (zie afbeelding Diamantwijzer) die invloed hebben op je energie, geluk en welbevinden: te weten context, conditie, persoonlijkheid (complexie), mindset (convictie), competenties en verbondenheid (connectie) met jezelf en je omgeving;

 • Inzicht hoe je werk- en privé-omgeving je wendbaarheid beïnvloedt;
 • Versterken van de conditie van je lijf door coachoefeningen en tips voor beter slapen, bewegen, eten en gezonde lifestyle;
 • Inzicht vanuit je persoonlijkheidsprofiel: hoe sterktes, ontwikkelpunten en risico’s invloed kunnen hebben op je wendbaarheid;
 • Inzicht in je eigen mindset, blokkerende en stimulerende overtuigingen en denkgewoonten en hoe deze je vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid kunnen versterken of in de weg kunnen zitten;
 • Inzicht in je huidige competenties en een ontwikkelplan voor de benodigde 21e eeuw competenties;
 • Handvatten, tips en oefeningen voor praktische en mindfulness op de werkvloer;
 • Tips en oefeningen voor ratrace management, te weten om te gaan met stress en voorkomen
  van burn-out;
 • Inzicht in 20 strategieën gericht op je droombaan of jezelf verder te stretchen en onder begeleiding uitwerken van een integraal wendbaarheidsplan voor meer vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid;
 • Diverse praktische adviezen en tips voor je eigen werk en loopbaan, praktijksituatie of beoogde verandering.

Kortom, een mix van inzichten, handvatten, coachoefeningen, tips en actiepunten voor meer wendbaarheid op je werk en in je loopbaan!

Voor wie?
Deze 3-daagse training is zeer geschikt voor leidinggevenden die aan zichzelf willen werken en met die inzichten ook met hun team. Ook voor medewerkers binnen de (semi)overheid en het bedrijfsleven die meer regie willen in werk en loopbaan en proactief aan hun persoonlijke effectiviteit, vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid willen werken.

Talentinvestering
De talentinvestering bedraagt € 1.499,- exclusief 21% BTW.
Inclusief een verse, gezonde boerenlunch op een inspirerende locatie in de
omgeving Oud-Beijerland/Rotterdam.
Inclusie een online Diamantwijzer-wendbaarheidstest en uitgebreide rapportage.
Bij aanvang wordt, naast het trainingsmateriaal, ons gesigneerde recent verschenen boek
“Wendbaar Werken – coachen naar vitaliteit en werkgeluk” overhandigd en
na afloop wordt een certificaat uitgereikt. 

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd maar niet in de gelegenheid? Je kunt ons altijd benaderen, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Deze training kan natuurlijk ook in-company verzorgd worden of in een
1-op-1 coachingstraject in afstemming.
Neem dan contact op met ons, wij bespreken graag de mogelijkheden: 0186-640711.

Trainer en coach
Deze training wordt verzorgd door Stephen en/of Viktor Steijger. Afhankelijk van de groepsgrootte.
Ze zijn sinds 2001 trainer, (team)coach bij Optimaal Talent en beiden managing partner. In hun dagelijkse rol worden ze gevraagd bij gerenommeerde bedrijven en overheidsorganisaties om teams en professionals te begeleiden bij organisatie-, team- en talentontwikkeling voor de thema’s talentontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. Ze hebben vijf boeken geschreven over de onderwerpen:

 • persoonlijk leiderschap & loopbaanplanning
 • talentmanagement & leiderschap
 • teamcoaching & zelfsturing
 • vitaliteit
 • werkgeluk

StephenViktorHun motto over wendbaarheid en werkgeluk vrij naar
hun inspiratiebron Cruijff:

‘Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt.’
                                                – Johan Cruijff –

Samenvatting

Onderwerp
Bewustwording van alle zes C-facetten (diamantwijzer) die invloed hebben op je energie, geluk en welbevinden met jezelf en je omgeving.
Met een mix van inzichten, handvatten, coachoefeningen, tips en actiepunten voor meer wendbaarheid op je werk en in je loopbaan!

Doelgroep
Zeer geschikt voor leidinggevenden die aan zichzelf willen werken en met die inzichten ook aan hun team. Ook voor medewerkers die meer regie willen in werk en loopbaan en proactief aan hun persoonlijke effectiviteit, vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid willen werken.

Datum en duur
vrijdag 13 november 2020
vrijdag 27 november
vrijdag 11 december

Locatie
Omgeving Oud-Beijerland/Rotterdam.

Prijs
De talentinvestering bedraagt
€ 1.499 excl. BTW.

Inclusief een verse, gezonde boerenlunch.

Inclusief een online
Diamantwijzer-wendbaarheidstest en uitgebreide rapportage.

Bij aanvang wordt, naast het trainingsmateriaal, ons gesigneerde recent verschenen boek “Wendbaar Werken – coachen naar vitaliteit en werkgeluk” overhandigd en na afloop wordt een certificaat uitgereikt.

Direct inschrijven Vraag informatie aan

Informatie aanvragen

Zij zijn er beter van geworden