NIEUW Tweedaagse training 'Het glas is wèl halfvol"

                                                

                                                                    “Je hoeft niet ziek te zijn,

                                                                  om beter te willen worden”
                                              – algemeen gezegde over Positieve Psychologie -

Wil je sterker worden met de kracht van positief denken? Wil je, geheel in de geest van de positieve psychologie, aan jezelf werken - en niet omdat er wat mis is - maar omdat je het fijn en leuk vindt om wat nieuws te leren wat je effectiever maakt? In deze training krijg je handvatten en krachtige trainings- en coachoefeningen om positiever te denken, te dromen, meer te durven en te doen, meer ten volle te leven, waardoor je in twee dagen leert en ervaart wat je kunt doen om met name je veerkracht, optimisme en zelfvertrouwen te versterken.

Wat kun je verwachten?
De Positieve Psychologie en Appreciative Inquiry zijn wetenschappelijke stromingen die de blik werpen op groei, mogelijkheden en wat in basis aanwezig is nog sterker te maken. Het gaat over hoe we het beste uit ons zelf en anderen kunnen halen en zo nog beter uit de verf komen. We richten ons daarbij op wat het leven waard maakt geleefd te worden: een plezierig, gezond en zinvol leiden, positieve relaties en het bereiken van succes wat voor jou zelf belangrijk is. In tegenstelling tot de klassieke psychologie wordt er niet probleemgericht gericht op pijn, gemis of tekortkoming, maar op de drijfveren, idealen, behoeften, positieve denkgewoonten, talenten en mogelijkheden van mensen. Ook worden handvatten uit de NLP aangereikt.

Achtergrond training
Iedereen heeft te maken met druk, problemen en tegenslag. De essentie is naar ons idee dat je dat als onderdeel van leven, werk en loopbaan niet allemaal moet willen voorkomen, maar dat je vooral weet hoe je ermee om moet gaan. Juist in een tijd van steeds meer prestatie- en werkdruk, snelle veranderingen en toenemende complexiteit, is het zeer de moeite waard werk te maken van de kracht van positief denken, dromen, durven en succesvol doen. Je hebt immers vooral positieve energie nodig om tot oplossingen en resultaten te komen.

Wat levert deze 2-daagse open training op?

  • Versterken van positieve eigenschappen, zoals optimisme, zelfvertrouwen en veerkracht, die voor je werken;
  • Inzichten en manieren om negatieve emoties beter te reguleren, zoals het omgaan met teleurstellingen, piekeren en twijfelen;
  • Reflectie en tips om je durf te versterken;
  • Inzicht in hoe je een positieve groeimindset kunt creëren;
  • Diverse praktische maatwerkadviezen voor mental coaching en toepassing op de je eigen werksituatie of beoogde verandering;
  • Een praktisch en concreet plan om Positieve Psychologie, Appreciative Inquiry en NLP te integreren in je werk en in je privéleven, zodat je succesvoller wordt en weet hoe je meer voldoening ervaart.

Kortom, een mix van inzichten, handvatten, coachoefeningen, tips en actiepunten voor meer positief denken en doen op je werk, in je loopbaan en in privé!

Voor wie?
Deze 2-daagse training is geschikt voor medewerkers binnen de (semi)overheid en bedrijfsleven die willen leren hoe deze nieuwe wetenschappelijke en populaire stromingen hun nog meer tot nut kan zijn op het werk. En voor wie zijn veerkracht, optimisme en zelfvertrouwen wil versterken. De training is ook geschikt voor leidinggevenden en coaches die in hun rol anderen willen begeleiden en ondersteunen met de kracht van positief denken en doen.

Talentinvestering
De talentinvestering bedraagt € 899,- inclusief een verse, gezonde boerenlunch op een inspirerende locatie in de omgeving Oud-Beijerland/Rotterdam. Exclusief 21% BTW.
De deelnemer krijgt trainingsmateriaal en na afloop een certificaat uitgereikt. Tussen de twee trainingsdagen krijgt de deelnemer gerichte opdrachten mee om de kracht van positief denken en doen te doorleven.

Trainer en coach
Deze training wordt verzorgd door Viktor Steijger. Hij is sinds 2001 trainer, (team)coach bij Optimaal Talent en managing partner. In zijn dagelijkse rol wordt hij gevraagd bij bedrijven en overheidsorganisaties teams en professionals te begeleiden bij organisatie- en team- en talentontwikkeling en voor de thema’s talentontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. Hij heeft vijf boeken geschreven over de onderwerpen persoonlijk leiderschap & loopbaanplanning, talentmanagement & leiderschap,
teamcoaching & zelfsturing en vitaliteit en werkgeluk. Hij studeerde onder andere aan de
Rijksuniversiteit Groningen en behaalde daar een executive masterdiploma op het gebied van talentmanagement en verandermanagement met veel aandacht voor de Positieve Psychologie en Appreciative Inquiry. Daarnaast voltooide hij de tweejarige internationale Masteropleiding NLP. De inzichten uit deze relatief nieuwe wetenschappen en populaire stromingen lopen als een rode draad door zijn ontwikkelvisie, publicaties en trainings- en coachingaanpak.

Samenvatting

Onderwerp
De kracht van Positieve Psychologie, NLP en Appreciative Inquiry. Ofwel positief denken gebruiken om je veerkracht, optimisme en zelfvertrouwen te versterken. Toepasbaar in je werk, leidinggeven en privé.

Doelgroep
Medewerkers van non-profit-organisaties en uit het bedrijfsleven die positief denken willen toepassen en hierdoor van nog waarde creëren op het werk.
Ook geschikt voor leidinggevenden en coaches die in hun rol anderen willen begeleiden en ondersteunen met de kracht van positief denken en handelen.

Datum en duur
Op aanvraag

Locatie
Omgeving
Oud-Beijerland/Rotterdam

Prijs
Als open inschrijving training, in-company-training of als 1 op 1 coachtraject aan te vragen.

Direct inschrijven Vraag informatie aan

Informatie aanvragen

Zij zijn er beter van geworden