Tweedaagse training 'Happy op het werk'

Leer geluk te stimuleren bij jezelf of bij anderen op de werkvloer 

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken” – Gandhi -

Bijna driekwart van alle werkenden in Nederland is ongelukkig, waarbij elke ongelukkige arbeidskracht de werkgever € 13.000,- kost aan misgelopen productiviteit… Gelukkig worden, ook op het werk, is het grootste doel wat we ons kunnen stellen. Geluk op de werkvloer levert niet alleen ontspanning en vitaliteit op, maar ook aantoonbaar betere werkprestaties. Kijk maar eens naar onderstaand staatje. 

Nog meer goed nieuws is: 50% van ons geluk hebben we in eigen hand en hangt af van het gedrag en de keuzes die we zelf maken. Wat is dan logischer dan dat we ‘gelukskunde’ ook ontwikkelen bij medewerkers en leidinggevenden in organisaties? Gelukkige medewerkers zijn simpelweg meer waard. Letterlijk en figuurlijk. Voor jezelf, je collega’s, je klanten en je organisatie. Een win-win-win-situatie dus!

Wat kun je verwachten?

In deze training krijg je inzichten, tips en vele oefeningen die je in de mindset en het gevoel van de happy worker en het ‘vrije kind’ brengen. Je krijgt praktijktheorie en de nieuwste wetenschappelijke, veelal psychologische inzichten over geluk. We maken een reis langs de belangrijkste westerse en oosterse perspectieven van geluk. Je krijgt zodoende inzichten van Arbeid- en organisatiepsychologie, Positieve Psychologie, Filosofie, Neuro Linguïstisch Programmeren en Transactionele Analyse en reiken ook de belangrijke praktische handvatten uit het Boeddhisme aan en praktische Mindfulness-technieken voor op de werkvloer.

Uiteraard sta je stil bij je eigen (werk)geluksgevoel. Er zijn leuke en verrassende oefeningen die je vooral geluk laten ervaren en vele tips die je helpen gelukkiger te worden op de werkvloer. Tijdens deze training maak je ook een online werkenergieonderzoek die je zeer concreet laat stil staan bij je energie- en stressbronnen op het werk en hoe je bevlogenheid, flow en meer voldoening kunt ervaren in je werk. 

In deze tweedaagse training werkt Optimaal Talent samen met improvisatie professional Tessa Vugts. Zij is gespecialiseerd in improvisatietheater met een onderwijskundige achtergrond en levert een verrassende bijdrage met energiegevende werkvormen die de deelnemer het ‘vrije kind’-gevoel laten ervaren. Deze training is niet soft en zweverig. Integendeel. De training wordt vooral leuk, no-nonsense en praktisch met een zakelijke insteek gebracht. 

Opbrengsten na deze training

• Bewustwording van dieper liggende behoeften die leiden tot je persoonlijk geluk op de werkvloer;
• Glashelder hebben van welk werk (taken, rollen) je houdt, waar je goed in bent en hoe je werk kan bijdragen aan je persoonlijke zingeving;
• Adviezen om bevlogenheid te stimuleren en meer concreet: overzicht van je persoonlijke flow-grafiek op functieniveau;
• Inzicht in; je werkenergiebalans, energiebronnen, stressbronnen, welke taken en zaken je energie geven of juist kosten;
• Manieren om spanning, stress- en werkdruk te verminderen door praktische mindfulness tips op jouw werk zodat je meer geluk, ontspanning en creativiteit kunt creëren;
• Een persoonlijk actieplan;
• Voor leidinggevenden: handvatten om je collega’s die je leiding geeft te stimuleren en te faciliteren voor meer werkgeluk en zodoende de prestaties per individu en je team of afdeling te bevorderen.

Kortom, een bundeling van inzichten, handvatten, tips en actiepunten om optimaal geluk te bevorderen op de werkvloer. 

Voor wie?

Deze 2-daagse training is zeer geschikt voor zowel medewerkers als leidinggevenden binnen de (semi)overheid en bedrijfsleven. 

Talentinvestering

De talentinvestering bedraagt € 798,- excl. 21% BTW en inclusief koffie, thee en een verse gezonde lunch en een online werkenergieanalyse op een inspirerende locatie in de omgeving Oud-Beijerland/Rotterdam. Exclusief 21% BTW. Na afloop wordt een certificaat uitgereikt. 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd maar niet in de gelegenheid? Je kunt ons altijd benaderen, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Deze training kan natuurlijk ook in-company verzorgd worden. Neem dan contact op met ons, wij bespreken graag de mogelijkheden: 0186-640711.

Trainer/coach

Deze training wordt gefaciliteerd door trainer Viktor Steijger. Viktor is sinds 2001 trainer, coach en spreker bij Optimaal Talent, waarvan hij medeoprichter is. Hij wordt dagelijks gevraagd als spreker voor kleine en grote groepen en heeft vier boeken geschreven over talentmanagement, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit.  

In zijn dagelijkse rol als coach wordt hij gevraagd bij top-100 bedrijven en overheidsorganisaties om talent- en teamontplooiing en resultaten te bereiken bij individuen, teams en organisaties. Viktor coacht en begeleidt veel teams en professionals op het gebied van talentontwikkeling, zelfsturing, persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden. 

Zijn motto over werkgeluk luidt naar twee van zijn inspiratiebronnen Cruijff en Boeddha:

Ik hou van werken zolang het werken is waarvan ik hou. Dat zorgt bij mij voor een naar binnen gerichte glimlach”

Tessa Vugts

Tessa Vugts is een professionele impro-trainer met hart voor én ervaring in het onderwijs. Ze ontdekte improvisatietheater in 2010 en zag grote oveenkomsten tussen de improvisatietheorie en haar pedagogische visie op het onderwijs. Na 13 jaar gewerkt te hebben als leerkracht in het basisonderwijs, besloot Tessa in 2014 haar eigen bedrijf op te richten om zowel met kinderen als met leerkachten te werken. Ze is van mening dat toegepaste improvisatie een meerwaarde kan zijn voor het ontwikkelen van het onderwijs. Omdat het zeer toegankelijk is en kinderen én volwassenen een veilige weg biedt om ontdekkend te leren.

De pedagogiek van improvisatietheater heeft grote raakvlakken met het ontwikkelen van de 21e eeuwse vaardigheden, die door het Ministerie van Onderwijs gedefinieerd zijn. Deze vaardigheden zijn noodzakelijk voor het ontwikkelen van het onderwijs van de toekomst. 

Denk daarbij aan: - sociale en culturele vaardigheden - zelfregulering - samenwerken - communiceren - 

probleemoplosvaardigheden - kritisch denken - creativiteit - digitale geletterdheid.

Deze vaardigheden zijn altijd verweven met haar workshops. Tessa vindt het belangrijk om contact maken met ‘het kind in jezelf’, om zo meer in verbinding te staan met je leerlingen. Spel is hierbij een belangrijke factor, omdat hieruit veel leerervaringen ontstaan. In haar werk geeft ze veel aandacht aan de werking van het brein, het belang van creativiteit, spontaniteit, samenwerken en de kracht van fouten maken. Haar workshops zijn interactief en praktisch, waardoor de theorie direct aan de praktijk kan worden gekoppeld. Deelnemers van haar workshops zullen aangemoedigd en geïnspireerd worden om de leerstof direct toe te passen in hun eigen onderwijspraktijk. Tessa Vugts volgde de summerschool-opleiding van Loose Moose Theatre Company in Calgary en werkte met Keith Johnstone in Londen. Ze werkte ook regelmatig samen met Frank Totino. Ze volgde diverse improvisatieworkshops en masterclasses in Nederland en is onderdeel van de improvisatie-theatergroep ‘De Buren van Marlies’ sinds 2010.

Samenvatting

Onderwerp
Leer geluk te stimuleren bij jezelf of bij anderen op de werkvloer

Datum en duur
Op aanvraag

Locatie
Omgeving Oud-Beijerland

Direct inschrijven Vraag informatie aan

Informatie aanvragen

Zij zijn er beter van geworden