Tweedaagse training 'De veranderfluisteraar'

Word succesvoller in het stimuleren en managen van veranderingen met Spiral Dynamics

“70% van de verandertrajecten mislukt door de menskant bij verandering te negeren.”


Hoe komt het dat driekwart van de beoogde veranderingen mislukt? Wat is de reden dat medewerkers vaak begripvol instemmen als de leidinggevende zijn verhaal doet, maar toch niet echt luisteren en anders gaan werken? Waarom is samenwerking in de praktijk zo lastig, terwijl het voordeel oplevert voor de organisatie? Welke reden ligt er aan ten grondslag dat iedereen het over eens is dat innovatie cruciaal is voor het voortbestaan van de organisatie en dat we ons tegelijkertijd verliezen in de waan van de dag?

Hoe kan je dit veranderen? Vaak zetten directeuren en leidinggevenden in op een rationele en planmatige verandering, maar wordt de menskant van veranderen veronachtzaamd of erger, genegeerd. Immers, mensen hebben eigen denkwijzen, motivaties en waarden.   Spiral Dynamics helpt om deze vragen beter te begrijpen en te sturen op succesvolle verandering.

Het Spiral Dynamics-waardemodel is ontwikkeld door de Amerikaanse professor Clare Graves en dit model is ook in de markt bekend als Management Drives, Real Drives of ‘waardemanagement’. Deze tweedaagse training helpt je om dit veranderinstrument te begrijpen en in jouw praktijk toe te passen.

Bekijk hier de Vlog van Viktor 

Wat kun je verwachten?

In deze training leer je hoe je effectief kunt veranderen. Succesvol verandermanagement draait om het aanpassen van gedrag. En om dat voor elkaar te krijgen als manager moet je inzicht hebben in de waarden van je medewerkers. Zodoende leer je zeven waardesystemen of drijfveren van mensen, onder meer: geborgenheid, macht en energie, orde en structuur, samenwerking en gemeenschap en synergie en begrip. Je krijgt vele handvatten en praktijkvoorbeelden met het werken met Spiral Dynamics. We bespreken wat wel en niet werkt in verandermanagement en wat wel en niet kan worden opgepakt met Spiral Dynamics. De deelnemer leert het model te kennen, diagnoses en analyses te maken, kan eigen casuïstiek aanbrengen en leert veranderingen te implementeren met een toolkit aan passende en succesvolle interventies.

Wat levert deze tweedaagse training op?

• Bewustwording van succes- en faalfactoren bij verandermanagement, best practices en concrete praktijkvoorbeelden;
• Een heldere ordening van de aanwezige waardesystemen en drijfveren bij mensen, teams en organisaties;
• Inzicht hoe medewerkers waarschijnlijk gaan reageren op verandering;
• Een aanpak hoe een transitie van een ineffectieve cultuur naar een effectief waardesysteem gerealiseerd kan worden;
• Voor de veranderaar zelf!: inzicht hoe jij met je eigen perceptie, persoonlijk waarden en valkuilen de verandering in de weg kan zitten.
• Beschikking over bruikbare analyse handvatten en een toolkit voor succesvolle interventies die goed aansluiten bij elk cultuurtype;
• Diverse praktische adviezen voor je eigen casus, praktijksituatie of beoogde verandering.

Kortom, een mix van inzichten, handvatten, tips en actiepunten om een geslaagde verandering te realiseren op het werk. 

Voor wie? 

Deze tweedaagse training is zeer geschikt voor directeuren, beleidsmakers, leidinggevenden, hr-professionals en (externe) adviseurs, trainers en coaches binnen de (semi)overheid en bedrijfsleven. 

Talentinvestering

De talentinvestering bedraagt € 798,- inclusief een verse, gezonde lunch en een online Spiral Dynamics-test en uitgebreide rapportage op een inspirerende locatie in de omgeving Oud-Beijerland/Rotterdam. Exclusief 21% BTW. Na afloop wordt een certificaat uitgereikt. 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd maar niet in de gelegenheid? Je kunt ons altijd benaderen, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Deze training kan natuurlijk ook in-company verzorgd worden. Neem dan contact op met ons, wij bespreken graag de mogelijkheden: 0186-640711.

Trainer/coach

 

 

 

 

 

 

Deze training wordt gefaciliteerd door trainer Viktor Steijger. Viktor is sinds 2001 trainer, coach en spreker bij Optimaal Talent, waarvan hij medeoprichter is. Hij wordt dagelijks gevraagd als spreker voor kleine en grote groepen en heeft vier boeken geschreven over talentmanagement, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit.  

In zijn dagelijkse rol als coach wordt hij gevraagd bij top-100 bedrijven en overheidsorganisaties om talent- en teamontplooiing en resultaten te bereiken bij individuen, teams en organisaties. Viktor coacht en begeleidt veel teams en professionals op het gebied van talentontwikkeling, zelfsturing, persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden. 

Zijn motto over verandermanagement vrij naar zijn inspiratiebron Cruijff:

Er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat het verandertraject geen succes is; er zijn weinig mensen die kunnen zeggen waarom de transitie slecht gaat en er zijn slechts een paar mensen die kunnen zeggen wat er moet gebeuren om de verandering daadwerkelijk te laten slagen.”

Samenvatting

Onderwerp
Word succesvoller in het stimuleren en managen van veranderingen met Spiral Dynamics

Datum en duur
Op aanvraag

Locatie
Omgeving Oud-Beijerland

Direct inschrijven Vraag informatie aan

Informatie aanvragen

Zij zijn er beter van geworden